image

HET PROJECT

Grote veranderingen zijn op komst voor de Buurttuin! De oude woonblokken maken plaats voor een vriendelijke, duurzame woonwijk, die in alle opzichten klaar is voor de toekomst. Groen, duurzaam, sociaal, veilig en grotendeels autovrij. Met circa 240 nieuwe woningen en tal van plekken om te spelen en te ontspannen.

KOOP- EN (SOCIALE) HUURWONINGen

appartementen en eengezinswoningen

Door de variatie in woningen, wordt de Buurttuin een plek waar je door kunt groeien naar een grotere of luxere woning. Er komen zowel koop- als (sociale) huurwoningen voor één- en tweepersoonshuishoudens én voor gezinnen.

Van de 145 sociale huurwoningen zijn er 71 eengezinswoningen en 74 appartementen. De 93 koopwoningen bestaan uit appartementen en eengezinswoningen die verschillen in grootte en kapvorm. De verschillende woningtypen staan straks verspreid door de wijk, waardoor jonge koppels, gezinnen met kinderen, ouderen en alleenstaanden gezellig door elkaar wonen.

Foto

WONEN IN DE BUURTTUIN

is wonen aan het groen

In de nieuwe Buurttuin woont iedereen aan het groen. Grote, anonieme grasvelden worden vervangen door kleinschalige groenplekken, die voor de bewoners als een buurttuin zullen voelen. Het zijn plekken waar je lekker beschut zit, met buren spreekt en waar kinderen zorgeloos buitenspelen. Van auto’s hebben zij geen last. Dankzij parkeerpleintjes komen die niet ver de buurt in. Hóe de groenplekken in de Buurttuin precies worden ingevuld, daarover gaan we graag met u in gesprek. Is er behoefte aan bankjes en picknicktafels of aan een pluktuin, jeu de boulesbaan of voetbalveldje? We horen het graag van u. Alle ideeën zijn welkom!

image
Meedoen in de Buurttuin

VAN WIJNEN

dordrecht@vanwijnen.nl
078-633 39 11

Contact sloopwerkzaamheden:
Tonny Pennings | Hoofduitvoerder
Antea Group
M: +31 (0)651311487
tonny.pennings@anteagroup.nl

BELANGRIJKE WEBSITES

project: indebuurttuin.nl
sociale huur: woonnetrijnmond.nl
woonplus.nl
cultuurscouts.com