Meedoen in de Buurttuin

Denk met ons mee!

Daar wordt het beter van!

Parkweg Midden wordt omgetoverd tot een fijne Buurttuin met een mix van woningen en bewoners en veel groen. Op deze website leest u wat dat allemaal inhoudt en hoe u mee kunt doen.

het project planningCONTACT

IK WIL MEER WETEN OVER

PARTICULIERE koop- en huurwoningen

IK WIL MEER WETEN OVER

Sociale huurwoningen

image

Contactformulier

denk met ons mee!

We vragen u ook op om met ons mee te denken: Wat zou u graag terugzien in de openbare ruimte? Wat vindt u passende kunst voor het metselwerk van de nieuwe appartementencomplexen? Heeft u nog andere ideƫen of tips die we niet mogen missen? Laat het ons weten via het contactformulier. Houdt deze website in de gaten voor updates en andere manieren waarop u kunt meedoen.


NIEUWS

BLIJF OP DE HOOGTE

De opdracht om Parkweg om te toveren tot de nieuwe Buurttuin komt van Woonplus en gemeente Schiedam. Wethouder Fahid Minhas en directeur van Woonplus, Emile Klep, vertellen wat ze voor ogen hebben. Ook gingen we in gesprek met buurtbewoners Mehmet, John en Huseyin, hoe kijken zij tegen de nieuwe ontwikkelingen aan?

Ontwikkelingen in de Buurttuin juni 2022

TOEN EN NU
In de fases A en B wordt hard gewerkt. De appartementen aan de Monseigneur Nolenslaan zijn al
steigervrij en de werkzaamheden binnen worden verder afgerond. In juni krijgen de eerste huurders
van Woonplus de sleutel van hun eengezinswoning. Kortom: een mooi moment om stil te staan bij
de enorme vooruitgang van de laatste 2 jaren. Daarnaast kijken we in deze nieuwsbrief vooruit naar
aankomende werkzaamheden en het participatietraject voor de Buurttuinen.

VOORUITBLIK
Binnenkort is de sloop afgerond en starten we ook aan de andere kant van de Parkweg met de bouwwerkzaamheden voor de woningen in fase C. U kunt op de foto’s al goed zien dat het terrein er klaar voor is.

KUNSTWERKEN BOUWHEKDOEKEN
Naast de fotocollectie met beelden van toen en nu kunt u ook de laatste nieuwe foto’s bewonderen aan de bouwhekdoeken in fase C en D. Deze open-lucht-expositie is opgezet
door Stichting Mooi Werk.

Ondertussen wordt druk gewerkt aan het beheergebied tussen de Piersonstraat en Van Heuven Goedhartstraat. Als uw straat tijdelijk afgesloten wordt, dan ontvangt u een aparte nieuwsbrief per post.

 

PARTICIPATIE COMMUNICATIE
Het project In de Buurttuin heeft een aantal collectieve Buurttuinen en plekken. Voor de inrichting van deze plekken kan worden meegedacht door de nieuwe bewoners en omwonenden. Van Wijnen zet daarvoor een participatietraject op. Hierbij kan iedereen van zowel de koop- als de huurwoningen meedenken over de inrichting van de Buurttuinen. Dit traject wordt nu vormgegeven en na de zomer zullen bewoners hiervoor benaderd worden.

SPEELVOORZIENINGEN IN DE BUURT
Gedurende de bouw is er helaas even minder speelgelegenheid dan voorheen. Vanuit de buurt hebben we begrepen dat mensen dit jammer vinden. Samen met de gemeente
gaan we onderzoeken waar de behoefte ligt en hoe hierin kan worden voorzien. Bent u een van de omwonenden die graag meedenkt over speelvoorzieningen?
Meldt u zich dan aan via info@meedoenindebuurttuin.nl. Rond september nemen wij contact met u op.

Ontwikkelingen in de Buurttuin februari 2022

AANLEG OPENBARE RUIMTE
BEHEERGEBIED

Binnenkort wordt er gestart met de aanleg van openbare ruimte in het beheergebied (tussen de Van Heuven Goedhartstraat en de Piersonstraat).
In deze nieuwsbrief ontvangt u daarover meer informatie.

 

 

Werkzaamheden Beheergebied
In de in december verzonden nieuwsbrief over het door de gemeente vastgestelde inrichtingsplan (IP), informeerden wij u dat binnenkort gestart wordt met de werkzaamheden aan het ‘beheergebied’. Het ‘beheergebied’ in het inrichtingsplan is het openbaar gebied tussen de Van Heuven Goedhartstraat en Piersonstraat. Dit wordt opnieuw aangelegd in dezelfde stijl als het toekomstige openbaar gebied rond de nieuwbouw. Daarnaast worden aanpassings- en vervangingswerkzaamheden aan de bestaande riolering uitgevoerd.
Hierboven ziet u een de kaart uit het Inrichtingsplan van Parkweg Midden met daarin het ontwikkelgebied en het beheergebied aangegeven.
Wilt u meer lezen over het inrichtingsplan? Kijk dan op de website meedoenindebuurttuin.nl onder ‘meer informatie’ en ‘downloads’ voor het
volledige inrichtingsplan.

Uitvoering en planning werkzaamheden beheergebied
Alle werkzaamheden worden uitgevoerd en gecoördineerd door de Antea Group en gefaseerd uitgevoerd per straat. Vanaf 21 februari starten de werkzaamheden met het vervangen van de riolering in de Van Heuven Goedhartstraat. Binnenkort ontvangt u van hen een bewonersbrief met meer informatie over de werkzaamheden specifiek bij u in de straat en contactgegevens voor als u vragen heeft.

 

INRICHTINGSPLAN
MATERIALISERING & GROENBEHEER


PLANNING
BOUWWERKZAAMHEDEN

Sloopwerkzaamheden
Binnenkort wordt er gestart met de sloop van het laatste overgebleven appartementen complex aan de Parkweg. Samen met New Horizon en Antea Group wordt dit circulair uitgevoerd.

Start verkoopfase 2
Donderdag 10 februari is de start verkoop van de 2e verkoopfase gepland.
Deze vind digitaal plaats via een webinar. Interesse? Meld u aan via indebuurttuin.nl.

Bouw
De bouw van de appartementen aan de Monseigneur Nolenslaan bereikt een dezer dagen het hoogste punt! Ook de bouw van de appartementen aan de Burgermeester van Haarenlaan en de eengezinswoningen in de eerste fases verloopt voorspoedig. In mei wordt gestart met de
bouw van de koopwoningen uit verkoopfase 1.

 

Ontwikkelingen in de Buurttuin najaar 2021

Het inrichtingsplan, welke in nieuwsbrieven 3 en 4 ook aan bod is gekomen, is na de laatste aanpassingen definitief vastgesteld. Het inrichtingsplan beschrijft hoe de openbare ruimte in Parkweg Midden eruit gaat zien. Denk hierbij aan parkeren, plekken om te spelen en extra groen. Dit plan is mede tot stand gekomen door iedereen die input heeft geleverd via meedoenindebuurttuin.nl en we willen hiervoor iedereen hartelijk danken voor zijn bijdrage.

Het eerstvolgende participatiemoment zal rond de oplevering van de koopwoningen zijn. De huidige én toekomstige bewoners kunnen dan meedenken over de inrichting van de Buurttuinen. Met een in samenspraak met de gemeente opgestelde ‘toolbox’ worden in totaal 6 speel-/ontmoetingsplekken ingericht. Deze ‘toolbox’ bevat o.a. verschillende speelelementen voor alle leeftijden, de aanplant van extra groen en zitelementen om ontmoetingen te stimuleren. Zo maken we samen er samen een fijne plek van.

Wilt u meer lezen over het inrichtingsplan? Klik dan hier voor het volledige inrichtingsplan.

 

OM (WEER) NAAR UIT TE KIJKEN
TENTOONSTELLING SCHIEDAM TOEN/NU/STRAKS
Sinds september is de bouwplaats omgetoverd tot een heuse openluchttentoonstelling.Op bouwhekdoeken zijn beelden te zien van het fotografieproject Schiedam toen/nu/straks. Dit project is van Stichting Mooi Werk, in samenwerking met fotograaf John Middelkoop, grafisch vormgever Rob Maan en een groep enthousiaste amateurfotografen. Allen zijn zij van Schiedamse bodem en lieten zich inspireren door historische foto’s van Schiedam. 

De expositie trekt veel bekijks en krijgt ook een vervolg in de komende bouwfases.Na de kerstvakantie zal de expositie worden uitgebreid met oude én nieuwe beelden!
Auteur: Van Wijnen

 

PLANNING EN VOORUITZICHT

Bouwfase A en B
De afgelopen periode is er veel gebeurd op de bouwplaats. Zo is in fase A en B gestart met de bouw van de appartementen. Aan de Monseigneur Nolenslaan verwachten we zelfs op korte termijn het hoogste punt te bereiken. In november zijn we gestart met de bouw van de eerste eengezinswoningen voor Woonplus. De komende tijd zullen nog meer eengezinswoningen volgen.

Sloopfase C en D
Aan de oostelijke zijde van de Parkweg zal het u zijn opgevallen dat fase C geheel gesloopt is. Bij het laatste gebouw van fase D starten we in het voorjaar met de sanering van alle asbesthoudende materialen, gevolgd door de sloop van de buitenkant. Een mooi feit over de sloop is dat wij dit circulair hebben uitgevoerd in samenwerking met Antea en New Horizon. In het voorjaar wordt ook gestart met de aanleg van openbare ruimte in het beheergebied (tussen de Van Heuven Goedhartstraat en de Piersonstraat). Medio februari ontvangt u daarover een nieuwsbrief met
nadere informatie.
Auteur: Van Wijnen

 

 

VERKOOPFASE 2
In oktober zijn we van start gegaan met de verkoop van de eerste 18 koopwoningen. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Binnenkort volgt er meer informatie over de volgende verkoopfase. Houdt onze social media-kanalen en website www.indebuurttuin.nl in de gaten! Via deze website kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, waarmee we je als eerste op de hoogte houden van het laatste nieuws.
Auteur: Van Wijnen

 

CRUYFF COURT KOMT TERUG!
Het Cruyff Court is afgebroken in verband met de bouwwerkzaamheden rond de Parkweg. Het is de bedoeling dat het Cruyff Court terugkomt op een andere locatie in Nieuwland. Samen met de Cruyff Foundation zijn we aan het onderzoeken waar het Cruyff Court terug kan komen in de wijk en behouden blijft voor de Schiedammers.

Daarnaast wordt er samen met ontwikkelaar Van Wijnen een plan gemaakt voor spelen en verblijven ‘in de Buurttuin’. Met aandacht voor alle doelgroepen op het gebied van spelen en verblijven. In het nieuwe jaar gaat de gemeente samen met ontwikkelaar Van Wijnen in gesprek met de huidige bewoners én nieuwe bewoners om de wensen qua spelen en verblijven op te halen. De bewoners ontvangen hier later meer informatie over.
Auteur: gemeente Schiedam

 

KERSTVAKANTIE EN BEREIKBAARHEID
Vanwege de kerstvakantie ligt de bouw tussen 27 december en 7 januari stil. In geval van calamiteiten in de vakantieperiode is 14 010 van de gemeente Schiedam bereikbaar. Bel 112 bij een noodsituatie.
Wij wensen u een fijne jaarwisseling. Blijf veilig en tot volgend jaar!
 

 

PLANNING

BLIJF OP DE HOOGTE

Binnenkort starten de sloopwerkzaamheden. Daarna gaan we bouwen aan de nieuwe woningen en groene binnentuinen die samen de nieuwe Buurttuin vormen. Ook de openbare ruimte van de omliggende straten nemen we onder handen.

LEES VERDER
image
Meedoen in de Buurttuin

VAN WIJNEN

dordrecht@vanwijnen.nl
078-633 39 11

Contact sloopwerkzaamheden:
Tonny Pennings | Hoofduitvoerder
Antea Group
M: +31 (0)651311487
tonny.pennings@anteagroup.nl

BELANGRIJKE WEBSITES

project: indebuurttuin.nl
sociale huur: woonnetrijnmond.nl
woonplus.nl
cultuurscouts.com