image

ONTWIKKELINGEN

in de buurt

Schiedam is vollop in ontwikkeling. Op dit kaartje ziet u de huidige ontwikkelingen rondom de Buurttuin. Voor up-to-date informatie, neemt u een kijkje op:
www.woonplus.nl
www.schiedam.nl/a-tot-z/projecten-in-de-wijk
www.sdam.nl/wonen/nieuwbouw-projecten
www.nieuwbouw-schiedam.nl/projecten

Foto

Veelgestelde vragen

Contact sloopwerkzaamheden:
Tonny Pennings | Hoofduitvoerder
Antea Group
M: +31 (0)651311487
tonny.pennings@anteagroup.nl

Het nieuwe Parkweg Midden wordt een groene woonwijk. Tussen de woningen komen zes gezamenlijke tuinen, waar bewoners elkaar ontmoeten om samen te ontspannen en spelen. Deze kleinschalige groenplekken vormen samen een gezellige buurttuin.

Op deze website kunt u al het laatste nieuws vinden. Bovendien brengen we u van elke belangrijke ontwikkeling via de nieuwsbrief op de hoogte. U kunt zich hiervoor inschrijven via het contactformulier. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan contact op via: info@meedoenindebuurttuin.nl

Ja. De parkeerplaatsen maken plaats voor groen, waardoor de Parkweg een sfeervolle laan wordt. Dat de nieuwe woningen met de voortuinen langs de laan komen te liggen, zorgt bovendien voor levendigheid. Ook de Nolenslaan en de Joop den Uylenlaan krijgen een groenere uitstraling door groene voortuinen bij de woningen.

Voor koopwoningen en particuliere huur kunt u terecht op indebuurttuin.nl

De eerste sociale huurwoningen worden naar verwachting in de zomer van 2022 opgeleverd en aangeboden via Woonnet Rijnmond. Als u op een sociale nieuwbouwwoning wilt reageren moet u ingeschreven staan als woningzoekende. Inschrijven kan via www.woonnetrijnmond.nl.
Er wordt geselecteerd op basis van de inschrijfduur. Belangrijk is dat de gegevens over het aantal personen in uw huishouden en uw inkomensgegevens kloppen.

Goed om te weten: De woningwet maakt het mogelijk om woningzoekenden uit Schiedam voorrang te verlenen bij de toewijzing van woningen in Schiedam op woningzoekenden die niet in Schiedam wonen.  

Meer informatie over de verhuur en toewijzing van de sociale huurwoningen in de Buurtuin vindt u vanaf begin 2021 op www.woonplus.nl

 

Nee zeker niet. De openbare ruimte vullen we samen met de buurtbewoners en de toekomstige bewoners in. In de binnenhoven van de toekomstige bebouwing zijn daarvoor bewust stukken leeg gelaten. Maar we staan ook open voor ideeën voor de openbare ruimte tussen de flats aan de Van Heuven Goedhartstraat. Ook brengen we samen met u het karakter van de wijk terug in kunst op de kopgevels van de flats aan de Parkweg. Denkt u mee over een thema? 

Zoals je misschien wel hebt gemerkt zijn er in de wijk Nieuwland veel veranderd in de afgelopen 10 jaar. Waar het Nieuwland lang een aandachtswijk was, is de leefbaarheid in de afgelopen jaren flink gestegen, door aandacht voor veiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte. Stapje voor stapje wordt de wijk vernieuwd, gemengd en fijner gemaakt. De gemeente en Woonplus kijken verder naar het vernieuwen, renoveren en verduurzamen van complexen in de wijk. Daarbij wordt goed gelet op de kwaliteiten die er al zijn. De Nolenslaan loopt bijvoorbeeld erg goed. Dat willen we graag zo houden.

De openbare ruimtes in de buurttuin zijn voor iedereen. Daarom streven we ernaar dat ze een bijdrage bieden aan alle buurtbewoners.

De toekomst van Parkweg Midden is gasloos, energiezuinig en klimaatadaptief. Dat laatste betekent dat de wijk extreem weer, zoals hitte en intense regenbuien, goed kan opvangen. Een goed doordacht groenplan - volwassen bomen, nieuwe bomen en tal van verschillende plantensoorten – is hiervoor erg belangrijk. Groen is erg belangrijk voor de biodiversiteit. Het maakt van de Buurttuin een buurt waar het niet alleen fijn is voor mensen, maar ook voor lieveheersbeestjes, bijen, vogels en vlinders. Bovendien geven de verschillende planten- en bomensoorten de wijk kleur.

Alle woningen worden gebouwd met materialen die lang mee gaan, zodat de wijk er over 100 jaar nog net zo mooi bij staat. De woningen worden goed geïsoleerd, verwarmd met een gezamenlijke warmtepomp en voorzien van zonnepanelen op het dak. Dat is goed voor het milieu én voor de bewoners, want: méér comfort en lagere woonlasten.

Nieuwe bewoners parkeren straks voor een groot deel in parkeerhoven achter de huizen. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor bomen in de straten. Uiteraard wordt daarbij voldaan aan de parkeernorm zodat er voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. In de toekomst verwachten we ook dat de auto minder belangrijk wordt en meer gebruik zal worden gemaakt van deelauto’s en openbaar vervoer.

De oude flats waren aan vervanging toe. Niet alleen waren de kwaliteit van de gevels, techniek en wooncomfort niet meer volgens de huidige norm, de openbare ruimte eromheen leidde tot onveilige situaties. De woningen waren ook te klein voor gezinnen die op zoek zijn naar een woning in de wijk. Met een mix aan woningen is het straks mogelijk om wooncarrière te maken binnen de wijk. Met nieuwe bebouwing grijpen we bovendien de kans aan om te bouwen voor de toekomst: met duurzame bebouwing, autovrije binnenhoven, veel groen en sociaal veilige situaties.

Onderstaand schema laat zien welke woningen er in elke fase worden gebouwd en hoeveel.

Woningprogramma

Fase A

Fase B

Fase C

Fase D

Totaal

Oplevering woningen

3e kwartaal 2022

4e kwartaal 2022 

  2022 

2024

 

Sociale eengezinswoningen

19

8

19

25

71

Sociale appartementen

0

37

0

37

74

Koopwoningen

12

7

10

19

48

Vrije sector huurappartementen

45

0

0

0

45

 

76

52

29

81

238

 

Neem een kijkje in de nieuwsbrief voor de complete planning per fase

Meedoen in de Buurttuin

VAN WIJNEN

dordrecht@vanwijnen.nl
078-633 39 11

Contact sloopwerkzaamheden:
Tonny Pennings | Hoofduitvoerder
Antea Group
M: +31 (0)651311487
tonny.pennings@anteagroup.nl

BELANGRIJKE WEBSITES

project: indebuurttuin.nl
sociale huur: woonnetrijnmond.nl
woonplus.nl
cultuurscouts.com