24-12-2021

Ontwikkelingen in de Buurttuin najaar 2021

Het inrichtingsplan, welke in nieuwsbrieven 3 en 4 ook aan bod is gekomen, is na de laatste aanpassingen definitief vastgesteld. Het inrichtingsplan beschrijft hoe de openbare ruimte in Parkweg Midden eruit gaat zien. Denk hierbij aan parkeren, plekken om te spelen en extra groen. Dit plan is mede tot stand gekomen door iedereen die input heeft geleverd via meedoenindebuurttuin.nl en we willen hiervoor iedereen hartelijk danken voor zijn bijdrage.

Het eerstvolgende participatiemoment zal rond de oplevering van de koopwoningen zijn. De huidige én toekomstige bewoners kunnen dan meedenken over de inrichting van de Buurttuinen. Met een in samenspraak met de gemeente opgestelde ‘toolbox’ worden in totaal 6 speel-/ontmoetingsplekken ingericht. Deze ‘toolbox’ bevat o.a. verschillende speelelementen voor alle leeftijden, de aanplant van extra groen en zitelementen om ontmoetingen te stimuleren. Zo maken we samen er samen een fijne plek van.

Wilt u meer lezen over het inrichtingsplan? Klik dan hier voor het volledige inrichtingsplan.

 

OM (WEER) NAAR UIT TE KIJKEN
TENTOONSTELLING SCHIEDAM TOEN/NU/STRAKS
Sinds september is de bouwplaats omgetoverd tot een heuse openluchttentoonstelling.Op bouwhekdoeken zijn beelden te zien van het fotografieproject Schiedam toen/nu/straks. Dit project is van Stichting Mooi Werk, in samenwerking met fotograaf John Middelkoop, grafisch vormgever Rob Maan en een groep enthousiaste amateurfotografen. Allen zijn zij van Schiedamse bodem en lieten zich inspireren door historische foto’s van Schiedam. 

De expositie trekt veel bekijks en krijgt ook een vervolg in de komende bouwfases.Na de kerstvakantie zal de expositie worden uitgebreid met oude én nieuwe beelden!
Auteur: Van Wijnen

 

PLANNING EN VOORUITZICHT

Bouwfase A en B
De afgelopen periode is er veel gebeurd op de bouwplaats. Zo is in fase A en B gestart met de bouw van de appartementen. Aan de Monseigneur Nolenslaan verwachten we zelfs op korte termijn het hoogste punt te bereiken. In november zijn we gestart met de bouw van de eerste eengezinswoningen voor Woonplus. De komende tijd zullen nog meer eengezinswoningen volgen.

Sloopfase C en D
Aan de oostelijke zijde van de Parkweg zal het u zijn opgevallen dat fase C geheel gesloopt is. Bij het laatste gebouw van fase D starten we in het voorjaar met de sanering van alle asbesthoudende materialen, gevolgd door de sloop van de buitenkant. Een mooi feit over de sloop is dat wij dit circulair hebben uitgevoerd in samenwerking met Antea en New Horizon. In het voorjaar wordt ook gestart met de aanleg van openbare ruimte in het beheergebied (tussen de Van Heuven Goedhartstraat en de Piersonstraat). Medio februari ontvangt u daarover een nieuwsbrief met
nadere informatie.
Auteur: Van Wijnen

 

 

VERKOOPFASE 2
In oktober zijn we van start gegaan met de verkoop van de eerste 18 koopwoningen. Inmiddels zijn alle woningen verkocht.

Binnenkort volgt er meer informatie over de volgende verkoopfase. Houdt onze social media-kanalen en website www.indebuurttuin.nl in de gaten! Via deze website kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief, waarmee we je als eerste op de hoogte houden van het laatste nieuws.
Auteur: Van Wijnen

 

CRUYFF COURT KOMT TERUG!
Het Cruyff Court is afgebroken in verband met de bouwwerkzaamheden rond de Parkweg. Het is de bedoeling dat het Cruyff Court terugkomt op een andere locatie in Nieuwland. Samen met de Cruyff Foundation zijn we aan het onderzoeken waar het Cruyff Court terug kan komen in de wijk en behouden blijft voor de Schiedammers.

Daarnaast wordt er samen met ontwikkelaar Van Wijnen een plan gemaakt voor spelen en verblijven ‘in de Buurttuin’. Met aandacht voor alle doelgroepen op het gebied van spelen en verblijven. In het nieuwe jaar gaat de gemeente samen met ontwikkelaar Van Wijnen in gesprek met de huidige bewoners én nieuwe bewoners om de wensen qua spelen en verblijven op te halen. De bewoners ontvangen hier later meer informatie over.
Auteur: gemeente Schiedam

 

KERSTVAKANTIE EN BEREIKBAARHEID
Vanwege de kerstvakantie ligt de bouw tussen 27 december en 7 januari stil. In geval van calamiteiten in de vakantieperiode is 14 010 van de gemeente Schiedam bereikbaar. Bel 112 bij een noodsituatie.
Wij wensen u een fijne jaarwisseling. Blijf veilig en tot volgend jaar!