20-07-2020

Aan het woord: Wethouder en directeur Woonplus

De opdracht om Parkweg om te toveren tot de nieuwe Buurttuin komt van Woonplus en gemeente Schiedam. Wethouder Fahid Minhas en directeur van Woonplus, Emile Klep, vertellen wat ze voor ogen hebben.

WETHOUDER – FAHID MINHAS

‘De gemeente en Woonplus hebben samen gezocht naar een geschikte nieuwe invulling van dit verouderde gebied in Nieuwland. Daarbij vond de gemeente het belangrijk dat de wijk gemengder wordt met verschillende type woningen. Er staan nu veel relatief oude en kleine portiekwoningen. We willen wijken toekomstbestendig maken en passende woningen bieden voor alle Schiedammers. Veel Schiedam-mers verlaten de stad nu omdat ze op zoek zijn naar een groter huis. Daarom zien we op deze plek graag een mix terug van verschillende woningen, huur en koop.

Met het plan van Van Wijnen wordt deze buurt groener, klimaatbestendiger, duurzamer en een stuk aangenamer om in te wonen. Precies wat we zochten!

Nieuwland is er de afgelopen jaren flink op vooruit gegaan. Mensen zijn dan ook terecht trots op hun wijk. Een straat zoals de Nolenslaan bijvoorbeeld functioneert erg goed.

 

De wijk is verder fantastisch bereikbaar, waardoor hier veel mensen kunnen wonen.

Stapje voor stapje wordt de wijk vernieuwd, gemengd en fijner gemaakt. Niet alleen Parkweg Midden, maar overal in de omgeving kijken we samen met Woonplus naar het vernieuwen, renoveren of verduurzamen van complexen.’

 

DIRECTEUR - EMILE KLEP

‘Dit plan sluit uitstekend aan op de doelen van de gemeente en Woonplus. Voor ons is het belangrijk dat onze nieuwe huurders straks in een prettige, groene omgeving wonen, waar ze kunnen doorstromen. Door eengezinswoningen en appartementen te bouwen zorgen we voor een mix van bewoners. We geloven namelijk dat dat bijdraagt aan een fijnere buurt. Ook duurzaamheid is voor ons belangrijk. De woningen worden comfortabel en met lage energiekosten houden we de woningen betaalbaar.

Wat dit project zo speciaal maakt is dat we de buitenruimte samen met de nieuwe bewoners gaan invullen. Zij denken en bepalen mee over hun buurttuin! Het is een soort proeftuin dat zich vanzelf vormt naar de behoeften van de gebruikers.’